Kutsu illalliselle lähti parhaille kavereilleni. Koska illallisvieraani ovat hyvin vaativia ruuan suhteen, piti todella miettiä mitä sitä uskaltaisi kokkailla. Päädyin kreikkalaiseen menuun, sillä siitä saisi esimerkiksi juustoiset osuudet eroteltua.
Alkuruoka
- kreikkalainen salaatti (feta, punasipuli, kurkku, tomaatti, paprika, oliiviöljy, suola ja pippuri)
- grillattu halloumi
- itsetehty pitaleipä (kannattaa kohottaa ainakin pari tuntia!)
- itsetehty tsatsiki (anna maustua yön yli jääkaapissa)
Pääruoka
- Kanasouvlaki (=kanagrillivarras, kanaa, sipulia, kirsikkatomaattia, paprikaa, oliiviöljyä. Kanan annoin marinoitua yön ylitse rosmariinivalkosipuliöljyhauteessa. Onnistui loistavasti uunin grillivastuksella!)
- Uuniperuna
Jälkiruoka
- Filokupit (filotaikina, vaniljarahka, vaniljajäätelö, mustikka ja hunaja)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti