maanantai 26. maaliskuuta 2018

9. Järjestä illalliskutsut

Kutsu illalliselle lähti parhaille kavereilleni. Koska illallisvieraani ovat hyvin vaativia ruuan suhteen, piti todella miettiä mitä sitä uskaltaisi kokkailla. Päädyin kreikkalaiseen menuun, sillä siitä saisi esimerkiksi juustoiset osuudet eroteltua.

Alkuruoka

- kreikkalainen salaatti (feta, punasipuli, kurkku, tomaatti, paprika, oliiviöljy, suola ja pippuri)
- grillattu halloumi
- itsetehty pitaleipä (kannattaa kohottaa ainakin pari tuntia!)
- itsetehty tsatsiki (anna maustua yön yli jääkaapissa)






















Pääruoka

- Kanasouvlaki (=kanagrillivarras, kanaa, sipulia, kirsikkatomaattia, paprikaa, oliiviöljyä. Kanan annoin marinoitua yön ylitse rosmariinivalkosipuliöljyhauteessa. Onnistui loistavasti uunin grillivastuksella!)
- Uuniperuna






















Jälkiruoka

- Filokupit (filotaikina, vaniljarahka, vaniljajäätelö, mustikka ja hunaja)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti